Restaurant

Toen het restaurant De Plezanten Hof in Hamme de deuren sloot, ging souschef Raf Stoelen zijn eigen weg met Het Patronaat. In het fraaie pand van de voormalige Katholieke Kring zorgt hij ervoor dat de Wuitensgemeente op de culinaire kaart blijft staan.

Raf Stoelen en echtgenote Jessy Raemdonck | Het Patronaat.

Chef Raf Stoelen deed negen jaar ervaring op in De Plezanten Hof en bewees intussen ook op eigen benen te kunnen staan in Het Patronaat in Hamme. Nog geen jaar na de opening werd de zaak al beloond met een opname in de Gault&Millau.

Het pand aan de Ring in Hamme is fraai gerestaureerd. De mooie authentieke details, zoals de lambrisering, zijn bewaard gebleven. Blikvanger in de zaal is de enorme houten toog. De ontvangst is hartelijk en professioneel al is het midden in de week uiteraard niet zo druk in de zaak. Met veertig couverts zal het er ongetwijfeld soms hectischer aan toegaan.

De kaart bevat een aantal klassiekers zoals slibtongetjes met tartaar en stoofvlees van varkenswangetjes met witloofsalade, telkens geserveerd met handgesneden frieten. We gaan echter voor het menu ‘Florence’, genoemd naar de dochter van chef Raf en gastvrouw Jessy, die twee maand voor de opening geboren werd. De combinatie van het kersverse ouderschap en het runnen van een nieuwe zaak alleen al verdient volgens ons een dikke pluim.

bron: HLN

Het Patronaat in Gault&Millau